Historie

Tasche Staalconstructie, Kwaliteit die staat.

Tasche Staalconstructie is in 1787 begonnen aan de Molenstraat in Tubbergen met vier medewerkers. In 1997 nam Jan Tasche het stokje over van zijn vader en werd er een nieuwe hal gebouwd aan de Galvanistraat op het Tubbergse industrieterrein. Op deze plek groeide het bedrijf, gespecialiseerd in de montage en demontage van industriële constructies uit tot een grote speler in de Nederlandse staalmarkt met meer dan 75 werknemers.

tasche-staalconstructie-tubbergen-molenstraat-tubbergen

Maatschappelijk betrokken

Tasche Staalconstructie was niet alleen een bekend gezicht in de metaalbranche. Als familiebedrijf realiseerde het zich heel goed welke verantwoordelijkheid ze hadden richting haar medewerkers en de maatschappij. Nadat één van de kantoormedewerkers door een tragisch ongeval in een rolstoel belandde twijfelde werkgever Jan Tasche geen moment. Hij liet direct zijn pand en kantoren ombouwen en plaatste een traplift naar de kantine op de eerste verdieping, zodat zijn werknemer na een revalidatie direct weer aan de slag kon.

Sportieve activiteiten
Tasche Staalconstructie stak jaarlijks veel geld in de sponsoring van actieve activiteiten in de regio Twente. Als hoofdsponsor bij volleybalvereniging Dynamo Tubbergen, shirtsponsor van jeugdteams bij voetbalvereniging TVC ’28 Tubbergen en sponsor van diverse andere sportverenigingen in de regio  ondersteunde het bedrijf diverse lokale sportclubs. Ook voetbalclub Heracles Almelo kon op steun van het zwarte-witte voetbalhart van Jan Tasche rekenen.

Paardensport
Daarnaast was Tasche Staalconstructie zeer betrokken bij de Twentse paardensport. Als sponsor en vrijwilliger bij Schröder Masterclass in hartje Tubbergen, als hoofdsponsor van de Twente Cup springen voor paarden & pony’s en als sponsor bij CSI Twente.

Regionale evenementen en goede doelen
De grote regionale evenementen hebben altijd op veel steun mogen rekenen  van het staalbedrijf. Jan Tasche was een betrokken sponsor van de Tubbergse carnavalsverenigingen en investeerde bijvoorbeeld in kleding voor de jeugdraad, hoogheden en dansmariekes. Maar ook bij andere grote evenementen zoals de Schuttersfeesten, Schroder Masterclass, de Historische Motorrace, Jumping Schroder Tubbergen en CSI Twente was het bedrijf betrokken als sponsor of bij de opbouw van het evenemententerrein. Daarnaast heeft het bedrijf ook bijgedragen aan veel goede doelen en inzamelingsacties zoals bijvoorbeeld ‘Tubbergen voor KiKa’.

tasche-staalsconstructie-tubbergen-hoofdsponsor-dynamo

Treurig einde
In 2012 gaat het helaas mis. Een heel groot dieptepunt voor het familiebedrijf. Volgens curator Kolkman ging het vooral om het bedrijfsonderdeel Kraanverhuur Twente dat verlieslatend was. De staalconstructie draaide juist wel goed. Toen de bank de geldkraan dichtdraaide kon Jan Tasche helaas niets anders dan een faillissement aanvragen om alles zo goed mogelijk af te handelen met andere bedrijven en zijn medewerkers.

Maar stilzitten dat heeft Jan nooit gedaan. Eerst zelf op de vrachtwagen en eind 2012 volgde een compleet nieuwe start met TST Montage met 3 medewerkers aan de Nijverheidsstraat in Tubbergen.

Menu